فارسی  |  English
وقایع و تقویم

Bartok, Bela

بلا بارتوک

تولد: مجارستان 15 مارس 1881

مرگ: نیویورک 26 سپتامبر 1945

نوازنده چیره دست پیانو

 
ورود  / ثبت نام 
 
صفحه اصلی            |        درباره ما            |        آرشیو            |        اخبار             |        گالری عکس            |        تماس با ما                   
آیین‌نامه‌ای که بعد از 32 سال اصلاح شد / دستاورد بزرگ در حوزه موسیقی و تئاتر
 

بنا بر ماده 20 آیین‌نامه اماکن عمومی مصوب سال 1363 و تجدیدنظر شده سال 1364، پیش از این برگزاری هر نوع مجلس جشن و عروسی‌، مهمانی‌، شب‌نشینی و امثال آن و یا اجرا هرگونه برنامه هنری و نمایشی در اماکن عمومی مستلزم تأیید محتوای برنامه هنری و نمایشی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تحصیل اجازه مخصوص نیروی انتظامی محل بود.

همان‌گونه که از متن ماده مذکور پیداست، آیین‌نامه اماکن عمومی تاکنون یک متولی و مرجع واحد را برای برگزاری چنین مراسم‌هایی معرفی نکرده بود. در حالی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طبق قانون اساسی، مرجع اصلی امور فرهنگی در کشور است، اما در مورد برگزاری مراسم‌های فوق تنها تصمیم‌گیرنده نبود. این مسئله از آنجا که یکی از این دو نهاد مجوز برگزاری مراسمی خاص را صادر کرده و دیگری بدون هماهنگی آن را لغو می‌کرد، باعث بروز سردرگمی‌، ناهماهنگی و تشنج شده و تبلیغاتی منفی در داخل و خارج از کشور ایجاد می‌کرد.

در این میان، کنسرت‌های موسیقی، مظلوم‌ترین قربانی سردرگمی‌های ماده 20 آیین‌نامه اماکن عمومی بودند و معمولاً همه سال شاهد بی‌برنامگی در برگزاری و لغو تعداد کثیری از آن‌ها بودیم. البته عده‌ای از مسئولان در نیروی انتظامی می‌گویند تاکنون اداره اماکن ناجا هیچ کنسرتی را لغو نکرده است و لغو برخی کنسرت‌ها به خاطر حضور دلواپسان، دستور دادستانی و دستور شورای تأمین استان بوده است. از سوی دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعتقاد دارد اداره اماکن نیز در این سال‌ها نقشی پررنگ در لغو برخی از کنسرت‌های موسیقی داشته است. قوه قضاییه دیگر نهادی است که در سال‌های اخیر در لغو چند کنسرت موسیقی از جمله کنسرت اخیر کیهان کلهر نقش داشت، به طوری که علی جنتی وزیر ارشاد را به مکاتبه با رئیس قوه قضاییه واداشت. جنتی با بیان آنکه علت لغو کنسرت کلهر دخالت‌هایی است که دادستانی می‌کند و آن‌ها با تشخیص خودشان اقداماتی را انجام می‌دهند، متذکر شده بود که در قوه قضاییه اینگونه اقدامات را جزو حقوق خودشان می‌دانند.

جنتی ماده 20 را دلیل بروز چنین دخالت‌هایی می‌دانست و در سال‌های اخیر در رفع و اصلاح آن برآمده آمده بود. در نهایت در روز 13 تیر سال جاری، هیئت وزیران با پیشنهاد وزارت ارشاد و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، متن ماده 20 آیین‌نامه اماکن را اصلاح کرده و آن را به اضافه سه تبصره به تصویب رساند.

اصلاح ماده 20 آیین‌نامه اماکن عمومی

در متن اصلاحیه ماده 20 آیین‌نامه اماکن عمومی که 20 تیرماه توسط اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور به وزارت کشور ابلاغ شد، آمده است: صدور مجوز اجرای برنامه‌های فرهنگی،‌ هنری از جمله اجرای صحنه‌ای موسیقی و تئاتر به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و از جهت بررسی انتظامی و ترافیکی به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی اعلام و نیروی انتظامی موظف است ظرف ده روز نظر خود را ارائه و نظم و امنیت محل و مراسم را بدون دخالت در مجوز و محتوای برنامه و ویژگی مجریان تأمین نماید. متقاضیان برگزاری برنامه‌های مزبور موظف‌اند حداقل 48 ساعت قبل از اجرای برنامه، ساعت و روز تشکیل مراسم و صرفاً مشخصات پیشنهادکننده مراسم را با ارائه دو کارت ورود به محل برگزاری به مسئولان ذی‌ربط انتظامی اعلام نمایند.

تمامی حقوق مادی و معنوی وب سایت محفوظ می باشد .
            copyright by irantarah.com