فارسی  |  English
وقایع و تقویم

Bartok, Bela

بلا بارتوک

تولد: مجارستان 15 مارس 1881

مرگ: نیویورک 26 سپتامبر 1945

نوازنده چیره دست پیانو

 
ورود  / ثبت نام 
 
صفحه اصلی            |        درباره ما            |        آرشیو            |        اخبار             |        گالری عکس            |        تماس با ما                   
گروه شمس به تالار وحدت می‌آید / تهمورس پورناظری: کنسرت ما خواننده ندارد اما بی‌کلام هم نیست
 

نشست خبری كنسرت گروه شمس دوشنبه ٢٨ تیرماه با حضور كیخسرو پورناظری. تهمورس پورناظری و سهراب پورناظری برگزار شد. 

در ابتدای این نشست خبری تهمورس پورناظری گفت: کنسرت ما در تالار وحدت در سه بخش اجرا می‌شود. بخش اول اختصاص دارد به اجرای پدر با همراهی سازهای کوبه‌ای و آیینی، بخش دوم همنوازی و بداهه‌نوازی است و بخش سوم پیوستن تمام اعضای گروه شمس و سیری خواهیم داشت از کارهای اجراشده و اجرانشده‌ که در آثار پدر موجود بوده است.

وی افزود: این اجرا خواننده ندارد اما بی‌کلام هم نیست. موسیقی‌ها تنها تنبور خواهد بود و ما سعی داریم حال و هوایی را که ساز تنبور در دهه ۶۰ و ۷۰ داشت با رعایت حال و هوای آن روزها روی صحنه آوریم و شاهد یک کنسرت ۱۰۰ درصد موسیقایی خواهیم بود.

بعد از پایان صحبت‌های تهمورس، کیخسرو پورناظری گفت: در قسمت اول من تک‌نوازی می‌کنم و دو تا از مقام‌های تنبور را اجرا خواهم کرد. بیشتر سعی کرده‌ام فرم مقام‌ها را حفظ کنم و در بداهه‌نوازی‌ها نیز سلیقه خود را به کار برده‌ام و ابداعاتی نیز به کار رفته است. چند خط شعر نیز خوانده می‌شود، یک قسمت هم بدون کلام با ریتم و بی ریتم داریم. او ادامه داد: در کلام‌خوانی شعر فارسی از حضرت مولانا چند بیت از یک غزل آمده است که در مقامی خوانده می‌شود که از لحاظ محتوا و مدولاسیون یک مقام درخور توجه در فواصل موسیقی خاص است. از آنجایی که در موسیقی ایرانی این فاصله‌های خاص سابقه ندارد به نظر من این یک چیز غریب و مقام کمال‌یافته است که شاید در طول قرون به این تکامل و تنوع رسیده باشد.

تهمورس پورناظری ضمن تأیید صحبت‌های پدر خود اضافه کرد: تمام آثاری که روی صحنه اجرا می‌شود آثاری است که پدر ساخته‌اند و طبیعتاً با رویکرد و سلیقه ایشان همسو بوده‌اند. قرار نیست آثاری از ما اجرا شود و اگر هم از ما اثری اجرا می‌شد باز در همین حال و هوا بود. این فرمی از موسیقی بوده که بسیار جذاب است و جزو محدودترین آثار موسیقی است که هنوز مخاطب دارد و در بازار موسیقی حضور دارد. این یک ویژگی خاص و مهمی است که کمتر آهنگسازی به آن دست پیدا می‌کند.کیخسرو پورناظری در مورد آغاز فعالیت‌های گروه شمس و تأکید بر روی تنبور، بیان کرد: قبل از گروه ما چند گروه دیگر نیز بودند که فعالیت‌های ملی داشتند و همنوازی در تنبور از سال‌ها قبل بوده است. در خیلی از مراسم به تعداد تنبورنوازان آن منطقه دور هم جمع می‌شدند و می‌نواختند. از این رو این یک سنت قدیمی است و ما آن را به صورت فعال‌تر ادامه دادیم. ما کارهای زیادی روی تنبور انجام دادیم و از ظرایفی که در آن وجود داشت استفاده کردیم. هیچ ظرفیت، ظرافت، زیبایی و جانی که در آن بوده در تنبور شمس نادیده گرفته نشده است و از تمام آن‌ها استفاده کرده‌ایم.

سهراب پورناظری هم تأکید کزد: ما یک فرم طراحی کردیم که خیلی پخته نشده و در این دو روز باید بیشتر روی آن کار شود. سعی داریم صدادهی گروه شمس را بیشتر بشنویم. باید گفت تنها موسیقی که در ایران خیلی خوب همه‌گیر شد تنبور بود که توسط گروه شمس هم اتفاق افتاد.این هنرمند در پایان خاطرنشان کرد: فضای خوبی در جامعه موسیقی نداریم، اما من برای موسیقی هر کاری از دستم بربیاید کوتاهی نمی‌کنم. من روزی به خانه موسیقی انتقادات زیادی داشتم و تمام آن‌ها را با آقای نوربخش مطرح کردم، چرا که می‌گفتم اگر این اقدام ذره‌ای به نفع موسیقی تمام ‌شود، چرا نباید چنین کاری برای آن بکنم. امیدوارم روزی تمامی مسائل حل شود.

 نسرت گروه "شمس" روزهای چهارشنبه و پنجشنبه 30 و 31 تیرماه ساعت 21:30 در تالار وحدت برگزار خواهد شد. 

تمامی حقوق مادی و معنوی وب سایت محفوظ می باشد .
            copyright by irantarah.com