فارسی  |  English
وقایع و تقویم

Bartok, Bela

بلا بارتوک

تولد: مجارستان 15 مارس 1881

مرگ: نیویورک 26 سپتامبر 1945

نوازنده چیره دست پیانو

 
ورود  / ثبت نام 
 
صفحه اصلی            |        درباره ما            |        آرشیو            |        اخبار             |        گالری عکس            |        تماس با ما                   
باید موزیسین‌ها را به حوزه بفرستیم
 

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است؛ باید آهنگسازان را به حوزه علمیه فرستاد تا مجتهد شوند و بتوانند احکام مربوط به این موضوع را استنباط کنند.
جنتی که سه‌شنبه‌شب درسیزدهمین جلسه گفت‌وگوهای راهبردی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت حضور داشت، با اشاره به اختلاف‌نظرهای موجود درمورد حکم موسیقی از منظر فقهی گفت: بعد از گذشت ۳۷‌سال از انقلاب اسلامی هنوز هم در نوع موسیقی و این‌که کدام موسیقی حلال و کدام موسیقی حرام است، اختلاف‌نظرهای فراوانی وجود دارد. مقام معظم رهبری موضوع فرهنگ را به خوبی می‌شناسند. مراجع تقلید نیز نظر خاص خود را دارند.
جنتی در ادامه افزود: من با مراجع تقلید بسیاری مواجه شدم که موسیقی را مطلقا حرام می‌دانند. حالا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌عنوان متولی این امر راه‌اندازی شده است. به هرصورت ما با مردم مواجه هستیم که تابع مراجع هستند و این موضوعات باید در فضایی حل‌وفصل شود. حوزه‌های علمیه ما باید با دستگاه‌های موسیقی آشنا شوند و از طرفی باید یکسری آهنگسازها را به حوزه علمیه بفرستیم تا مجتهد شوند و بتوانند احکام مربوط به این موضوع را استنباط کنند.
اگر به اظهارات علی جنتی از زمانی که سکان مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به دست گرفته توجه کنیم، خواهیم دید او در مورد چالش‌های موجود درعرصه موسیقی نظرات جالبی دارد.
جنتی در دی‌ماه ‌سال ٩٢ و درمراسم تودیع و معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم درباره مباحث فقهی حوزه موسیقی گفته بود: اگر کسی دستگاه‌ها و ردیف‌های موسیقی را به خوبی بشناسد، صدور احکام آسان‌تر خواهد شد.
البته مطرح کردن چنین بحث‌هایی در مقام نظر تازگی ندارد. کمااین‌که سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم هم در یکی از نشست‌هایی که با اهالی موسیقی داشت، گفته بود؛ مقام معظم رهبری مدتی است که مسائل مربوط به موسیقی را در درس خارج خود مورد توجه قرار داده‌اند، کارگروه‌های ویژه‌ای هم تشکیل شده تا مصادیق و موارد مختلف به صورت جزیی مورد بررسی قرار گیرد که امیدواریم به ‌زودی این دیدگاه‌ها را به صورت مکتوب دراختیار داشته باشیم تا چراغ راه ما در مباحث و موازین شرعی باشد.
با توجه به پیشنهاد جدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد حل ابهام‌های موجود درعرصه موسیقی جای طرح برخی مباحث به شدت خالی است: اول این‌که با توجه به برداشت‌های غیرواحدی که ازسوی فقها در مورد مسأله موسیقی وجود دارد، آیا اساسا زمینه‌ای برای ورود موزیسین‌ها به حوزه علمیه وجود دارد؟ ازسوی دیگر به نظر می‌رسد بسیاری از اهل موسیقی هم تخصص و شوق لازم برای حضور درحوزه علمیه برای تحصیل و ارایه استنباط‌های فقهی در مقوله موسیقی را ندارند.  بنابراین به نظر می‌رسد اگر نگوییم عملیاتی کردن پیشنهاد آقای وزیر امری است، محال دست‌کم در بادی امر با چالش‌های جدی رو‌به‌روست که باید زمینه مناسبی برای حل‌وفصل آنها فراهم شود.

تمامی حقوق مادی و معنوی وب سایت محفوظ می باشد .
            copyright by irantarah.com