فارسی  |  English
وقایع و تقویم

Bartok, Bela

بلا بارتوک

تولد: مجارستان 15 مارس 1881

مرگ: نیویورک 26 سپتامبر 1945

نوازنده چیره دست پیانو

 
ورود  / ثبت نام 
 
صفحه اصلی            |        درباره ما            |        آرشیو            |        اخبار             |        گالری عکس            |        تماس با ما                   
تجلیل از یک استاد پیانو در هنرسرای خورشید
 

ویژه‌برنامه "کارنامه با محوریت نکوداشت هنرمندان عرصه موسیقی اصفهان به منظور تجلیل از "ابراهیم گوهریان" استاد چیره دست پیانو درهنرسرای خورشید  وابسته به سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان برگزار شد.

ابراهیم گوهریان در سال ۱۳۲۱ چشم به جهان گشود. او در ۱۳۳۹ به خاطر علاقه مفرطی که در خود به موسیقی احساس می‌کرد، وارد هنرستان موسیقی تبریز شد و آنجا با اساتیدی مثل یوسف یوسف زاده، مصطفی کسروی، عزیز شعبانی، علی محمد رشیدی، استپان سانوسیان، زاون یادگاری و لوسیک مارتیروسیان آشنا شده و از محضرشان کسب فیض کرد.

وی در سال ۱۳۳۴ بعداز فارغ التحصیلی از هنرستان، از طرف فرهنگ وهنر سابق (ارشاد کنونی) به عنوان هنرآموز موسیقی به اداره آموزش و پرورش اصفهان معرفی و بلافاصله بعد از استخدام برای تدریس سرود و موسیقی ابتدا در دبستان‌ها و بلافاصله در دبیرستان‌ها مشغول کار خود شد.

در همان سال زیر نظر اداره امور تربیتی، کلوپ هنری دانش‌آموزان را برای آموزش موسیقی به دانش‌آموزان که عصرها به صورت آزاد تشکیل می‌شد، پایه‌گذاری کرد که در حقیقت نخستین آموزشگاه آزاد موسیقی رسمی بود که شروع به کار کرد و چون سایر هنرها مانند نقاشی، خط و تئاتر هم تدریس می‌شد، در سال ۱۳۴۶ طبق بازرسی وزارتخانه به عمل آمده، آنجا را الگو قرار داده و باشگاه‌های پرورش را در تمامی ایران بنا نهاد.

با توجه به اینکه دپارتمان موسیقی در دانشگاه تهران راه‌اندازی شد، که او با موافقت اداره‌کل موفق به ادامه تحصیل ضمن خدمت دانشکده مذکور شد و افتخار کسب فیض از اساتیدی همچون دکترهرمز همت، علیرضا مشایخی، دکترصفوت، دکتر برکشلی، دکتر خدیری، خانم مارتیروسیان و کریستین داوید را پیدا کرد.

وی رشته آموزش موسیقی را به عنوان زیرشاخه انتخاب کرد و چون ارف هم جزو زیرمجموعه آن رشته است، در کانون پرورش کودکان به عنوان کارشناس موسیقی برای آشنایی کودکان و نوجوانان، کتابخانه‌ها به این سبک جدید آموزش موسیقی مربیانی تعلیم داد که با راهنمایی دکتر قرچه داغی اکثر شهرهایی که دارای کتابخانه بودند، دارای مربیان ارف شدند.

در این آموزشگاه، استاد با مراجعه مرتب به این شهرها یا دعوت عمومی به تهران سعی در بالا بردن سطح آموزش موسیقی کودکان و نوجوانان مذکور می‌شد که این حرکت تا سال ۱۳۵۴ و فارغ‌التحصیلی دانشگاه ادامه داشت.

باید یادآوری کرد که استاد گوهری از سال ۴۳ تا ۴۹ با اساتیدی چون مرحومان استاد علی ساغری، استاد حسن کسایی، سیروس ساغری، جمشید شاهین، جهانبخش پازوکی، حبیب‌الله بزرگزاد، هوشنگ سراج وهوشنگ بهشتی در رادیو اصفهان فعالیت می‌کرد.

وی علاوه بر نوازندگی پیانو، مشغول تدریس موسیقی در کلاسهایی همچون دانش‌سرای راهنمایی تحصیلی یا مرکز تربیت معلم ومراکز مربی کودک۱و۲ ودانش‌سرای مقدماتی مشغول تدریس موسیقی بود و همچنین رهبری کُر و ارکستر اداره کل آموزش و پرورش اصفهان برای برگزاری مراسم مختلف جزو مسئولیت‌های او محسوب می‌شود.

بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی اجرا و تعلیم موسیقی در بلاتکلیفی به سر می‌برد ولی بعد از فتوای تاریخی حضرت امام مبنی بر بدون اشکال بودن اجرا وآموزش موسیقی، جان تازه‌ای در کالبد هنر موسیقی دمیده شد و تکلیف موسیقی‌دانان و موسیقی‌دوستان روشن شد.

او هم بلافاصله کلاس تدریس پیانو را به‌ صورت خصوصی شروع کرد که این اقدام وی تا سال ۶۸ ادامه داشت. استاد گوهریان در واقع از سال ۶۸ آکادمی موسیقی فارابی را افتتاح کرد که با مراجعت و پیگیری‌های مکرر از وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی بالاخره در سال ۷۴ بعد از تهران اولین مجوز رسمی تاسیس آموزشگاه آزادموسیقی فارابی اصفهان صادر شد که تاکنون با کمک و همیاری اساتید موسیقی اصفهان در پیشبرد آموزشی موسیقی و بالا بردن سطح علمی وسنتی جوانان سهم به سزایی داشته است.

ضمن اینکه در سال ۸۰ با شرکت اکثر موسیقی‌دانان انجمن صنفی موسیقی اصفهان تشکیل شد که استاد گوهری به اتفاق آرا به عنوان رئیس هیئت موسس و بعد از انتخابات به عنوان اولین مدیرعامل انجمن صنفی مشغول به خدمت شد و درسال ۱۳۸۲ امتیاز ایجاد شعبه خانه موسیقی تهران در اصفهان را کسب کرد.

وی از تهران به عنوان مدیرعامل خانه موسیقی اصفهان معرفی شد و باتلاش همکاران حدود ۵۵۰ نفر عضو به تهران معرفی کرد که برای نخستین بار تعداد ۳۹نفر از اعضا عضو بیمه تامین‌اجتماعی شدند و از مزایای بیمه کامل تامین اجتماعی بهرمند شدند و هر سال تعداد دیگری تاکنون جذب همین بیمه شده‌اند.

استاد به منظور ساماندهی و رفع مشکلات و هماهنگ کردن اداره آموزشگاه‌های موسیقی اصفهان با کمک مدیران آموزشگاه‌های موسیقی اقدام به تاسیس انجمن فرهنگی آموزشگاه‌های موسیقی کرد که ضمن انتخابات مدیران آموزشگاه‌ها به عنوان اولین مدیرعامل انجمن مذکور افتخار خدمت‌گزاری را در این انجمن پیدا کرد که تاکنون قدم‌های موثری در تحقق بخشیدن به اهداف آموزش موسیقی با کمک و راهنمایی دوستان وهمکاران دیگر برداشته شده است.

انجمن مذکور نیز به وسیله هیات مدیره جدید مثل سابق به فعالیت خود ادامه می‌دهد و یادآوری می‌شود که آکادمی موسیقی فارابی در کنار این فعالیت‌ها به آموزش و پروش موسیقی در جامعه اصفهان مشغول بوده وتوانسته موسیقیدانان و نوازندگان زبده و هنری به جامعه هنری اصفهان تقدیم دارد.

از این بین، برخی به درجه هنرآموزان موفق نائل شده‌اند و در خدمت آموزش جوانان طالب موسیقی هستند که از آن جمله می‌توان به فریبا و سپیده نفیسی، فاطمه ملک احمدی، نازلی گوهری، مینا فخر، مریم اشرفی، سپهر قاضی، سروش اسدی و سینا کووایی اشاره کرد که اکثراً به درجات علمی و هنری بالایی ارتقا پیدا کرده‌اند.

 

تمامی حقوق مادی و معنوی وب سایت محفوظ می باشد .
            copyright by irantarah.com