فارسی  |  English
وقایع و تقویم

Bartok, Bela

بلا بارتوک

تولد: مجارستان 15 مارس 1881

مرگ: نیویورک 26 سپتامبر 1945

نوازنده چیره دست پیانو

 
ورود  / ثبت نام 
 
صفحه اصلی            |        درباره ما            |        آرشیو            |        اخبار             |        گالری عکس            |        تماس با ما                   
تالار وحدت میزبان گروه موسیقی ایتالیایی می‌شود
 

نشست خبری كنسرت گروه ایتالیایی كامریستی دلا اسكالا روز سه‌شنبه با حضور علی‌اکبر صفی‌پور مدیرعامل بنیاد رودكی، مائورو کونچاتوری سفیر ایتالیا در ایران و کارلو چرتی رایزن فرهنگی ایتالیا در ایران در تالار وحدت برگزار شد.

در ابتدای این نشست خبری، صفی‌پور گفت: برنامه ارکستر مجلسی اسکالا قرار است با حضور ارکستر ایران انجام شود و این ارکستر بهانه‌ای برای مرور روابط ایران و ایتالیا است. ایتالیا جزو ملل پیشرو در برقراری ارتباط بین دو کشور پس از برجام در زمینه فرهنگ و هنر بود. ما پیش از این نشست جلساتی را برگزار کردیم و به تصمیمات جدی رسیدیم که با حمایت سفارت ایتالیا محقق خواهد شد و امیدواریم در نتیجه این مذاکرات اپرایی نیز در تالار وحدت روی صحنه ببریم.

صفی‌پور تصریح کرد: ماه گذشته با حضور ارکستر ایتالیا اتفاقات خوبی افتاد، کارگاه‌های تخصصی و کلاس‌هایی برگزار شد و نوازندگان ما از داشته‌های هنرمندان ایتالیا استفاده کردند. گروه اسکالا گروهی در میلان با جایگاه ویژه است که به بسیاری از کشورها سفر کرده و جوایز بسیاری را در فستیوال‌ها کسب کرده است. حضور این گروه در ایران با دو هدف دنبال می‌شود. نخست برگزاری برنامه‌ای در سطح ارکستر مجلسی که اتفاقی مبارک است و دوم مستر کلاسی با حضور نوازندگان مطرح این کشور که در این راستا نه تنها ارتباط خوبی میان علاقه‌مندان هنر موسیقی ایرانی شکل می‌گیرد، بلکه هنرمندان ایرانی و ایتالیایی نیز در جهت موسیقی کلاسیک تعامل خوبی را رقم خواهند زد.

رابطه عمیق میان ایران و ایتالیا

در ادامه مائورو کونچاتوری سفیر ایتالیا در ایران اظهار کرد: نخست‌وزیر ایتالیا طی سفری که چندی پیش به ایران داشت به رابطه عمیق میان ایران و ایتالیا اشاره کرد و در نظر داشت زمینه‌های گسترده‌ای برای پیشبرد زمینه‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی در نظر بگیرد. نخست‌وزیر همچنین به این موضوع توجه دارد که روابط فرهنگی باید در اولویت قرار بگیرد چون تفاهم فرهنگی بین دو کشور بقیه مسائل را به مرور حل می‌کند.

وی افزود: ایران و ایتالیا بیش از سه هزار سال درک مشترک فرهنگی دارند. همین موضوع به گفتمان میان دو ملت کمک می‌کند و باعث می‌شود این دو کشور همچون دو حلقه‌ای از یک زنجیره جهانی باعث اتصال ملل مختلف شوند. از این رو وقتی تعامل میان ایران و ایتالیا شکل می‌گیرد آن قدر ساده است که بدون کلام و از طریق احساسات هم می‌توانند ارتباط برقرار کنند. موسیقی یکی از ساده‌ترین ابزار برای درک فرهنگی است، زیرا نیاز به ترجمه شدن ندارد و به راحتی می‌توان از طریق گوش دادن به حالات و عواطف نهفته در آن پی برد. به طور مثال برای من که یک دیپلمات هستم اولین کاری که برای شناخت روحیات مردم یک کشور انجام می‌دهم گوش دادن به موسیقی یک کشور است‌.

وی تأکید کرد: سفارت ایتالیا با درک این موضوع تصمیم گرفت با بنیاد رودکی وارد تعامل شود و به برگزاری رویدادهای بزرگ‌تر بیندیشد. ما بعد از این دو برچسب جدی را به این تعامل اضافه خواهیم کرد که اولاً نام بنیاد رودکی را در کنار اسکالا می‌گذاریم و به آن افتخار می‌کنیم. دوم اینکه فعالیت‌های ما به اینجا ختم نمی‌شود و ایده‌های جدیدی داریم که می‌خواهیم چگونگی انجام این ایده‌ها را از زبان رایزن فرهنگی ما بشنوید.

آشنایی با موسیقی قرن 18 ایتالیا

در ادامه کارلو چرتی رایزن فرهنگی ایتالیا در ایران گفت: ما روابط فرهنگی موسیقایی نزدیکی با بنیاد رودکی داریم و پیش از این هم در زمینه موسیقی با همکاری ارکستر سمفونیک ایران و جوانان ایتالیا اتفاقات خوبی در تالار وحدت رقم خورد. این بار قرار است تلاش‌هایمان با یک کیفیتی بهتر و بالاتر به یک شب اجرا محدود شود.

وی افزود: اسکالا معتبرترین سازمان موسیقیایی در کل جهان است. این سازمان ارکستر مجلسی خود را به ایران می‌آورد تا مردم شما با موسیقی زهی ایتالیا آشنا شوند. طبقه‌بندی کیفی در مورد نوازندگان ایتالیایی واقعاً کار سختی است ولی ما سه نفر از بی‌نظیرترین آهنگسازان کشورمان را به ایران آوردیم تا شما را با موسیقی قرن 18 ایتالیا آشنا کنیم. در ابتدا ارکستر آنتونیو ویوالدی واقعیت موسیقی ونیز در اوایل قرن 18 را برایتان تداعی می‌کند و بعد یک ویولونیست انتزاعی نیکولو پاگانینی اجرا را ادامه می‌دهد و بعد قطعات الهام گرفته از جوزه پوردی که سمبل موسیقی کل جهان است، خواهید شنید. این هنرمند در هویت ملی ما اسطوره محسوب می‌شود و ما امیدواریم توانسته باشیم بهترین‌های موسیقی‌مان را به ایران تقدیم کنیم.

رایزن فرهنگی ایتالیا عنوان کرد: چون سیاست‌های ما خارج از ایتالیا همکاری نزدیک با کشور میزبان است و از آنجایی که می‌دانیم سطح موسیقی ایران در بنیاد رودکی چقدر بالا و معتبر است تصمیم گرفتیم یک مستر کلاس با حضور نوین افروز ویولونیست ایرانی ایتالیایی برگزار کنیم. این برنامه‌ها از سفر شهردار سابق میلان به ایران نشات گرفت و او علاوه بر ملاقات با مدیران سازمان فرهنگی و دیدار با محمدباقر قالیباف به اصفهان نیز سفر کرده بود و امروز که شهردار میلان عوض شده، شهردار جدید در پی انجام تعهدات قبلی فعالیت می‌کند. همان‌طور که عنوان شد ما به دنبال برنامه‌های متعدد در ایران هستیم و دو رویداد دیگر را نیز در این کشور رقم خواهیم زد.
وی درباره روند باقی فعالیت‌های فرهنگی هنری ایتالیا در ایران گفت: بنا داریم یک رسیتال پیانو به نفع زلزله‌زدگان ایتالیا برگزار کنیم و همین‌طور حضور یک گروه موسیقی ایتالیایی در جشنواره فجر امسال که اتفاقات خوبی است. ستارگان سالن‌های تئاتر و موسیقی هنرمندان صحنه هستند و اگر ما از حضور آن‌ها لذت می‌بریم مدیون کسانی هستیم که در نور و صدا فعالیت می‌کنند، ما در تعریف فعالیت‌های جدید با بنیاد رودکی قصد داریم برای کسانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند نیز تمهیداتی بیندیشیم.

به راحتی استاد فخرالدینی را از دست نمی‌دهیم

مدیرعامل بنیاد رودکی در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره استعفای فخرالدینی رهبر ارکستر ملی گفت: استاد فرهاد فخرالدینی جواهری در موسیقی ملی ما است و به این راحتی او را از دست نخواهیم داد. ما خبر کناره‌گیری او را جدی تلقی نمی‌کنیم و تلاشمان این است که نهایت استفاده را از حضور ایشان ببریم. موسیقی ملی به دلیل حساسیت‌ها نیاز به برنامه‌ریزی‌ دقیق‌تری دارد. من شخصاً دو بار به منزل آقای فخرالدینی رفتم و مذاکرات مفصلی با ایشان داشتم. توافقاتی هم انجام شد و در حال پیگیری جدی این مسئله هستیم. شاید به گفته خودشان به دلیل کهولت سن به عنوان رهبر دائم کنار ما نباشند اما این همکاری قطع نخواهد شد.

وی افزود: در سال‌های پیش نوازندگان ارکستر از بیمه و حقوق کافی برخوردار نبودند و در همین راستا برای تأمین معاش خود مجبور بودند فعالیت‌های دیگر هم داشته باشند؛ اما امروز ما با برطرف کردن این مشکلات همه چیز را طبق قرارداد پیش می‌بریم و انتظارمان این است که اولویت نوازندگان ارکستر باشد. به رسم همه دنیا ارکسترها ماه شهریور تعطیل هستند؛ اما ارکستر فقط دو هفته در استراحت بود. متأسفانه برخی رسانه‌ها اعلام کردند که ارکستر سمفونیک یک و ماه نیم است که در تعطیلی است. ارکستر سمفونیک در حال فعالیت است و هیچ مشکلی هم ندارد. در کنار آن یک شورای فنی پنج نفره تشکیل شده تا بتوانیم اهدافمان را به درستی دنبال کنیم.

کنسرت ارکستر مجلسی اسکالا 31 شهریورماه ساعت 21:30 در تالار وحدت برگزار می‌شود.

 
 
 
 
تمامی حقوق مادی و معنوی وب سایت محفوظ می باشد .
            copyright by irantarah.com